Harsen

Harsen is een methode voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar door het aanbrengen van een kleverige substantie, zoals hars, op de huid en vervolgens snel te verwijderen. Deze methode wordt vaak gebruikt voor het ontharen van verschillende delen van het lichaam, zoals de benen, armen, oksels, bikinilijn en gezicht.

Er zijn twee hoofdtypen harsen: warme hars en koude hars (ook wel wax genoemd). Hier is een korte beschrijving van elk:

  1. Warme hars: Warme hars wordt opgewarmd tot een vloeibare consistentie en vervolgens op de huid aangebracht met een spatel of roller. Nadat het is aangebracht, koelt de hars af en wordt het kleverig. Vervolgens wordt het met een snelle beweging tegen de haargroeirichting in verwijderd, samen met de ingekapselde haren.
  2. Koude hars (wax): Koude hars is al voor gebruik op kamertemperatuur en wordt meestal geleverd in de vorm van voorgemaakte strips. De strip wordt op de huid aangedrukt en dan snel en tegen de haargroeirichting in afgetrokken.

Voordelen van harsen zijn onder andere:

  • Langdurige resultaten: Harsen verwijdert haar vanaf de haarwortel, waardoor het langer duurt voordat het haar terug groeit in vergelijking met scheren.
  • Zachtere haargroei: In tegenstelling tot scheren, waarbij het haar harder kan terugkomen, groeit het haar na het harsen vaak zachter terug.
  • Minder irritatie op lange termijn: Regelmatig harsen kan bij sommige mensen leiden tot minder irritatie dan regelmatig scheren, omdat de haargroei na verloop van tijd kan afnemen.

De onderdelen die wij harsen zijn:

Onderbenen
Gehele benen
Oksels
Rug of buik en borst

Er wordt geharst met azulen hars.